Окръжна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство  среду полицейски шеф

...
Окръжна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство  среду полицейски шеф
Коментари Харесай

Разследват полицейски началник заради акцията в Бушидо

Окръжна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство  среду полицейски началник поради акцията в " Бушидо " на 6 май, при която бяха извършени противозаконни обиски на близо 400 души. Според формалното им известие следствието е против длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение  в ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, което е нарушило и не е изпълнило служебните си задължения  и е надвишило властта и правата си, за да аргументи другиму щета. В случая на комерсиално сдружение. Това е  закононарушение по член 282 алинея 2 прочие 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. на този стадий името на полицейския шеф не се оповестява. 

Досъдебното произвеждане е формирано след осъществяването на персонална проверка  от прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив във  връзка с постъпила тъжба срещу дейностите на полицейски служители  в нощен клуб „ Бушидо “ в гр. Пловдив през нощта на 6 май 2023 година

При инспекцията са били снети пояснения от чиновници на нощното заведение,  от гости, от полицейски чиновници, конфискувани са записи от охранителни камери и други

Разследването е предоставено на следовател при Окръжен следствен отдел при Оперативна програма - Пловдив. Първоначално избраният период за приключването му е двумесечен.  

Вчера от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че Инспектората е завършил вътрешната инспекция и против шестима чиновници на пловдивската дирекция стартират дисциплинарни производства. Според източници на TrafficNews дисциплинарни производства ще има против шефа на ОД Министерство на вътрешните работи Васил Костадинов, заместникът му Радослав Начев, ръководителят на интервенцията Тодор Гарджев, шефът на Детска педагогическа стая и още двама чиновници. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР